Om en bloggkatt

Livet som bloggkatt är inte alltid så lätt.
Visst, man får ständig påfyllning av bokkartonger och en hängiven beundrarskara band bloggläsarna. Men om man är en (numera f.d) överviktig hankastrat som börjar bli till åren så kan det också hända att man får kattdiabetes. Vilket är vad som har hänt med Douglas.

Imorgon ska vi påbörja insulinbehandling, som vi hoppas att han kommer svara bra på, men det är ändå ganska tungt att vara både bloggkatt och bloggkattägare för tillfället. Tur att det är första maj imorgon så att både jag och maken kan vara hemma och ta hand om vår stackars sjukling.

Hoppas att ni får en fin Valborgsmässoafton och en fin första maj! Tänk på att flytta majbrasan så att ni inte eldar upp någon igelkott, akta er för nazister om ni demonstrerar imorgon och om ni har en egen bloggkatt (eller blogghund) så ge hen en extra kram.

17 kommentarer

    1. Man känner sig lite hjälplös också när ett djur blir sjukt, för de kan ju inte själva berätta hur de mår. :/ Hoppas också att behandlingen tar direkt!

  1. Stackars <3-katt! Hoppas han blir bättre. Jag har goda vänner som hade en diabeteskatt som hade ett gott liv till mycket hög ålder, så det finns hopp! Jag ska hålla tummarna för er.

    1. Tack! Ja, det finns ju till och med katter som får tillbaka insulinproduktionen efter ett tag, så det finns helt klart hopp. Och hittills verkar det funka bra med insulinet på vår katt, så vi håller tummarna för honom.

  2. Men lilla skrutten då. Man känner sig verkligen hjälplös när pälsbarnen är sjuka eller skadade, det är så svårt att förklara att man bara försöker hjälpa när det i deras ögon mest verkar som om man är dum. Min ena kisse är lite skruttig nu också och det är jättejobbigt.

    1. Min katt blir rätt irriterad på att han inte får sova precis efter att vi gett honom insulin utan att vi ska hålla på och peta honom för att se att han är okej. Så frustrerande att det inte går att förklara att det är för hans eget bästa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s