Seriesöndag: Hungerhuset

imagesSystrarna Elsa och Fredrike har flyttat till ett fosterhem efter att deras mamma dött. De vantrivs i det nya hemmet, och trots fosterföräldrarnas förmaningar går de ut i skogen och undersöker ett övergivet hus som enligt ryktet ska vara hemsökt. De vet inte att huset har väntat på dem. Att det har en hunger som måste mättas och en plan för hur det ska gå till.

”Hungerhuset” är en spökhistoria i serieform av Loka Kanarp och C-M Edenborg. Den börjar som en ganska realistisk och vardagsnära historia om två systrars vänskap och sorgen efter sin mor. Men när Hungerhuset självt blandar sig i deras liv så tar hela berättelsen en mörkare vändning. Storasyster Elsa försvinner ner i ett hål i husets golv och när hon kommer tillbaka är hon … annorlunda. Grymmare.

hungerJag tycker att Loka Kanarps tecknarstil verkligen kommer till sin rätt i den här boken. Hon jobbar mycket med kontraster och de ganska avskalade teckningarna passar verkligen den här dunkla spökhistorien. Vad gäller storyn blev jag lite besviken på slutet, men jag tyckte att den höll hög klass fram tills dess. Inte minst gillar jag de passager där huset själv får komma till tals och berätta om den där hungern som är så svår att mätta.

Loka Kanarp & C-M Edenborg – Hungerhuset (Kolik förlag, 2011)

Annonser

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s