Seriesöndag: Scott Pilgrim

Jag har skrivit om Scott Pilgrim några gånger förut i bloggen (men tydligen inte om det första albumet av någon anledning?). Det går inte att komma ifrån, seriealbumen som handlar om Scott är så otroligt charmiga, roliga och nördiga att jag känner att jag måste få så många som möjligt att läsa dem. Speciellt ni som redan har sett filmen, för om ni gillar den kommer ni garanterat att älska serien!

I tredje albumet, ”Scott Pilgrim and the Infinite Sadness” har Scotts ex Envy Adams gjort entré. Enbart hennes blotta närvaro får Scott att nästan bryta ihop och inte blir det hela bättre av att hon numera är tillsammans med ett av Ramonas ex, veganen Todd. Hur ska Scott kunna hantera Envys attityd och dessutom komma på ett sätt att slått mot den till synes oövervinnliga Todd?

Vi får veta mer om Scotts bakgrund i det tredje albumet. Det har ju antytts ganska många gånger att det är Envy som är orsaken till att Scott är en sådan douchebag när det handlar om kärlek (och stackars lilla Knives Chau i allmänhet). Men som vanligt är historien inte riktigt så enkel.
Scotts backstory handlar lika mycket om hans andra vänner som om Envy. Särskilt underhållande är det att få veta hur han och den alltid lika fabulösa Wallace blev vänner (hint: det var helt och hållet Wallaces förtjänst).

Bryan Lee O’Malley – Scott Pilgrim and the Infinite Sadness, vol.3 (4th Estate, 2010)

I det fjärde albumet ”Scott Pilgrim Gets It Together” gör Scott äntligen en ansträngning för att få ordning på sitt liv. Han skaffar ett jobb (+500 EXP), försöker hjälpa Wallace att övertala deras hyresvärd att inte vräka dem och han satsar verkligen på förhållandet med Ramona. Det är ju inte Scotts fel att hans gamla high school-kompis Lisa dyker upp och komplicerar saker samtidigt som ännu ett av Ramonas onda ex gör entré.

Nog för att Scott är en ganska bedårande liten slacker, men det är skönt att han äntligen börjar ta tag i saker i det här albumet. Även om han inte lyckas alla gånger så gör han faktiskt ärliga försök att ordna till sitt liv. Eller att i alla fall inte strula till det än mer. Han förtjänar varenda ett av alla de erfarenhetspoäng han lyckas skrapa ihop i det här albumet (och de är överraskande många).

Bryan Lee O’Malley – Scott Pilgrim Gets It Together, vol.4 (4th Estate, 2010)

5 kommentarer

  1. Scott Pilgrim får mig att vilja dissa min värld på stört och istället börja leva i ett Kanada där man kan gå på asbra battle of the bands, vara grym på dance dance revolution och fightas med ”the power of love”. Kommer nog aldrig sluta nörda den serien!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s