Kattkafé

Jag vet att jag lovade ett helt eget inlägg om mitt kattkafébesök i Tokyo. Sen kom det en massa saker emellan – skoluppgifter som skulle göras, spel som skulle spelas och böcker som skulle recenseras – och så har det bara skjutits upp i över en månad. Men bättre sent en aldrig är en fin devis, så här kommer nu detta efterfrågade inlägg.

Kattkaféer är en inte helt ovanlig företeelse i Japan. De flesta japaner verkar gilla djur i allmänhet och katter i synnerhet. Men få har utrymme och råd med en egen katt (som där enligt ryktet kostar ungefär lika mycket som en hund här, eftersom så få kattungar föds). Varför då inte gå på ett kattkafé, där man får umgås med ett helt gäng sköna katter samtidigt som man spelar tv-spel, läser manga eller dricker iskaffe?

Vi var på Calico Cat Café i Shinjuku, ett av Tokyos mest populära kattkaféer. Två våningar fyllda med kattmöbler, leksaker, mjuka kattsängar och självklart katter, katter, katter.
Kattkafét sysslar även med kattuppfödning och verkar behandla sina katter mycket väl. Man tar inte med sin katt dit, utan får betala en summa (ca 1000 yen för en timme, men timpriset blir lägre ju längre man är där) för att umgås med kaféets katter.

Mina favoriter var den enormt stora maine coonen (på bild 3 & 4) samt scottish folden som jag klappar på bild 5 (och som gör sin bästa lolcat-min på bild 6).

För kattälskaren som åker till Tokyo kan jag verkligen rekommendera ett besök på kattkafé. Om inte annat så för att få se vuxna män kasta sig ner på golvet framför en katt och förtjust utropa ”Neko-chan! Kawaaaaiiiii!”.

26 kommentarer

 1. Det känns inte helt främmande att åka till Tokyo mest för att besöka det här stället. Wow!

  1. Haha, det är förmodligen därför man måste låsa in jackan (och skorna) innan man får gå in till katterna. :) Annars hade den där scottish folden legat risigt till!

 2. Åhhhh det gör lite ont i hjärtat av det här, så fluffiga och fina de är. Jag skulle lätt betala pengar för att få fika med katter. Otroligt snygg hemsida har det också :)

  1. Det är verkligen världens smartaste koncept. Trots att jag har två katter hemma skulle jag också lätt betala för kattkafé om det fanns här… Jag har hört ryktas om att det ska finnas ett kaninkafé i Tokyo också, ute i förorten någonstans. :)
   Hemsidan är mycket gullig, men inte direkt lätt att förstå sig på. Inte ens med Google translate till hjälp.

   1. Oj! Kaninkafé låter ju roligt också. Fast som sagt så skulle nog jag sitta på kattkafét jämt så skulle nog inte ta mig dit. Det är ett väldigt bra koncept. Kanske vore någonting för Stockholms Katthem kanske.

    Gällande hemsidan så försökte jag mig inte ens på att varken förstå eller översätta. Det räckte bra med att titta på bilderna hehe. Det finns så fina bilder där att jag vill åka dit på direkten :)

    1. Jag tror att det är väldigt svårt att få tillstånd för kattkafé i Sverige pga våra hårda (och bra!) djurskyddslagar. Men jag tänkte också på just Stockholms katthem, att det vore ett fint sätt att få in pengar på. Synd bara att många katthemskatter är så väldigt skygga av sig, jag tror inte att de skulle uppskatta ständiga besök av främmande människor.

     Haha, bilderna räcker faktiskt rätt så långt. :)

 3. Åh, vilket härligt inlägg! Bara det där kaféet fick mig att vilja åka till Tokyo (annars finns det en del annat som lockar också) :-)

  1. Ja, det råder ju inte direkt brist på saker att hitta på i Tokyo. ;) men kattkafébesök rekommenderar jag verkligen, det var roligt och gulligt och lite knäppt på en och samma gång.

 4. Shit vad mysigt! Jag har ju också katter hemma men skulle mycket lätt kunna tänka mig att betala för att gå på kattcafé här i Stockholm.

  Min favorit på bilderna är perserdamen på bild åtta. :-)

  1. Katten på den tredje bilden är lätt den största jag någonsin har sett. Mina egna katter är ganska stora men i jämförelse med den här känns de som små kattungar …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s