Apropå American Gods

Jag skrev igår om att jag hade tänkt läsa om Neil Gaimans ”American Gods” i sommar, inför den kommande tv-serien baserad på boken. Det är en smart och spännande blandning av urban fantasy, mytologi, saga och skräck som Gaiman har kokat ihop i denna roman som kom ut första gången 2001.

Om det är någon annan som blir sugen på att läsa boken så kan jag tipsa om att Mix förlag har kommit ut med en oerhört snygg svensk nyutgåva. Mycket tjusigt! Om jag inte hade tänkt läsa på engelska hade jag garanterat lagt tassarna på den.

10 kommentarer

 1. Jag har American gods (på engelska) oläst i min hylla och jag längtar efter att läsa den. Funderar på att låta den gå före en massa ‘borde läsa’-böcker som ligger på hög här hemma. Recexen staplar sig…

  1. Det är en bok värd att gå före måsteläsningen! :) Men jag känner igen mig i dilemmat, när recexen samlas på hög kan det ibland kännas dumt att välja något helt annat.

 2. Yay vilken bra nyhet! Skulle precis klicka hem den på engelska och tyckte lite synd om sambon som bara läser på svenska då denna borde passa honom perfekt också. Som den bokhallick jag är blir det nu svensk utgåva i stället!

  1. Jag har den gamla utgåvan på svenska, men den här är ju tusen gånger snyggare! Nästan så att jag blir sugen på att skaffa jag med, fast jag rimligtvis borde klara mig med två olika utgåvor. :)

  1. Den rekommenderas absolut! :) Hör till Gaimans bästa böcker och jag kan tänka mig att det är en bra första bok att stifta bekantskap med författaren med.

 3. Jag ska nog köpa den där utgåvan ”till familjen”. Himla fin.
  Och bara apropå omläsning kan jag säga att jag har läst Watership Down minst 3 ggr och jag tycker absolut att den håller! Den är väldigt välskriven (och hemsk, men vi gillar ju hemsk).

 4. Det är märkligt hur kluven läsarskaran verkar vara till den här boken. Vissa tycker att det är, om inte den sämsta så en av de Gaimans sämre, medan jag själv tycker den är en av hans bästa.

  1. Jag tycker också att det är av hans allra bästa. Jag vet att många inte gillar boken av någon anledning, men jag tycker att Gaiman i den gör vad han gör bäst; skriver om myter, sagor, gamla gudar och berättelser i berättelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s