Twitterrecensioner är det nya svarta

Nu börjar min backlog av lästa och obloggade böcker växa sig otymplig igen. Jag läser helt enkelt mycket mer än jag bloggar för tillfället och ju fler böcker jag har som väntar på att recenseras desto mindre verkar jag blogga. Så nu är det jag som gör som Bokbabbel och Dark Places-Helena och satsar på twitterrecensioner. 2×140 tecken per bok lär bli en utmaning för mig som gärna skriver recensioner i uppsatsformat. Men utmaningar är väl till för att antas? Bring it!


Henry James – The Turn of the Screw (e-bok)

Handling på 140 tecken: Klassisk haunted house-spökis med opålitlig berättare och en twist. Är guvernanten galen eller spökar det verkligen?
Omdöme på 140 tecken: Håller balansen boken igenom mellan övernaturlig och psykologisk skräck. Måsteläsning för skräckdiggare!


Jonas Karlsson – Spelreglerna (e-bok)

Handling på 140 tecken: Karlssons tredje novellsamling. Småputtriga och absurda noveller om vardagliga personer i kafkaeska situationer.
Omdöme på 140 tecken: Ojämnt. Upprepningar som lunch på Gondolen tröttsamma. Klart bäst är ”Fakturan” om en man som får en livsfaktura på flera miljoner.


Neal Stephenson – Quicksilver
Handling på 140 tecken: Historisk roman om vetenskapsfilosofi, religion, alkemi & politiskt rävspel i barockens England. Extremt stort persongalleri. Bok 1 av 8.
Omdöme på 140 tecken: Ambitiöst projekt! Stor detaljrikedom. SF eller ej irrelevant. Intressant för den som gillar idéhistoria & vetenskapsfilosofi.


Terry Pratchett – Mort (omläsning)
Handling på 140 tecken: Döden tar en lärling med namnet Mort. Som klantar sig på jobbet, försöker rädda en prinsessa från döden och försätter hela världen i fara.
Omdöme på 140 tecken: Pratchett är Pratchett. Fantasy & humor. Rekommenderas för de som gillar Skivvärldens Döden lite extra mycket.


Bryan Lee O’Malley – Scott Pilgrim vs. The World, vol. 2
Handling på 140 tecken: Scott måste fortsätta besegra Ramonas onda ex för att ha en chans hos henne. Hans egna ex gör sig påminda på flera olika sätt.
Omdöme på 140 tecken: Scott är verkligen ett asshole, men ett mkt trovärdigt sådant. Rolig & nördigt. Monkey Island-referensen made me LOL.

20 kommentarer

   1. ah, borde kunna hitta själv men orkar inte riktigt använda mina bibliotekarieskills i alla lägen. Tack för hjälpen! (Behöver lite kul, engelska e-böcker)

 1. Det är något med den här utvecklingen som jag inte riktigt gillar. Och ändå. Det lockar. det frestar. För det ÄR så för mig också… att ju mer högarna växer, desto mindre blir skrivet. Undrar om det är nåt slags mental blockering? Irriterande är det i alla fall.
  Jag ska tametusan… jag ska tametusan sno konceptet för sånt som känns mindre viktigt…
  Men Anna, handen på hjärtat, stör det inte ditt ordningssinne lite grann?

  Svar till förtvivlad bokbloggare 2012

  1. Jag tror på mental blockering. Åtminstone verkar det fungera så för mig. Så snart jag har mer än kanske fem böcker att recensera så blir jag extremt osugen på att skriva om någon av dem och ju fler böcker desto värre verkar det bli
   Och ja, klart att det stör ordningssinnet lite grann. Men det skulle störa ännu mer om jag inte bloggade om böckerna alls eller om jag fick en total bloggsvacka som jag hade förra vintern. Så twitterrecensioner = the lesser evil! :)

  1. Det är ett så himla bra sätt att beta av de där böckerna som man inte är så sugen på att skriva om. Det är inte helt omöjligt att det kommer fler twitterrecensioner, jag känner att jag fortfarande har sjukt många böcker som jag borde recensera …

  1. Bästa novellen i samlingen! Och rätt så obehaglig, för någonstans känner jag att det inte är helt omöjligt att en sån där faktura skulle dyka upp hemma hos en själv någon dag.

  1. Det var faktiskt enklare än jag trodde att twitterrecensera. Och roligare! :) Verkligen skönt att minska lite på det där berget av böcker att recensera också, nu känns det genast lite roligare att blogga igen.

    1. Och det blir ju bara värre ju längre de ligger …. Till slut så minns man knappt vad böckerna handlar om längre och då är det verkligen inte roligt att försöka skriva recensioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s