Lystring GRRM-nördar!

Ni har väl inte missat att George R. R. Martin har lagt upp ett utdrag från den kommande boken i A Song of Ice and Fire; ”Winds of Winter”? Här finns utdraget att läsa och jag antar att jag inte ens behöver utfärda en spoilervarning för alla som inte läst de fem utgivna böckerna, right?

Ni som redan har läst; vad tycker ni? Bådar det gott eller ont inför den kommande boken?

Annonser

4 comments

 1. Aaaah! Ja!
  Eller; det spelar ju inte så stor roll för mig, som fortfarande har 150 sidor kvar av ”A Feast for Crows” (och det kommer att ta tid, kan knappt ta upp boken utan att vilja kasta in den i väggen pga. mina hatkänslor för Cersei och hennes narcissism) och sedan hela ”A Dance of Dragons” kvar, men det visar ju att det går framåt.

  Det bevisar ju att GRRM åtminstone har skrivit ett kapitel :D Kanske så kommer det inte ta 5 år den här gången, kanske så får vi nästa bok… inom 2 år? Det kanske är lite för önsketänkande. 3 år?

  1. Jag blev också helt sjukt trött på Cersei när jag läste AFfC. Man inser hur jobbig hon är att läsa om när man inte får fler kapitel med sina favoritkaraktärer, för det känns verkligen som att hon dominerar hela boken. Tur att Arya är med åtminstone. :)

   Haha, jag tänkte också lite så. Ett kapitel är bättre än noll! ;) Och sen hoppas jag att tv-seriens stora framgångar i längden kommer göra att GRRM skriver snabbare, så att han hinner få ut nästa bok innan serien är ikapp. Så tre år låter väl ganska lagom att hoppas på …?

 2. Jag tyckte i och för sig att det var kul att läsa om Cersei och förstå varför hon agerar som hon gör :)

  Har inte läst utdraget, tre år borde ju vara görbart. Men det jag hoppas på är att det blir ett ordentligt uppsving. Tycker de tre första böckerna var helt fantastiska, de två sista var bra men det går inte att jämföra. Den största behållningen från de två sista är karaktärerna.

  1. Jag gillar Cerseis perspektiv tidigare böcker, men just i AFfC tycker jag att hon blir så dominerande. Jag hoppas verkligen att GRRM inte kommer att dela upp karaktärerna sådär i kommande böcker, men man vet ju aldrig.
   En sak jag gillar med senaste boken är att det känns som att han faktiskt börjar knyta ihop historien en aning. Så man kan hålla tummarna för att sju delar faktiskt blir sju delar i det här fallet, och inte 17… ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s