En tiondel

Det blir mycket bloggande om NaNoWriMo för tillfället. Mycket för att jag tillbringar en ganska stor del av min tid med att skriva, men också för att jag inte kan blogga om det andra jag gör riktigt ännu (som att skriva examinationsuppgift om vampyrer), pga hårda regler kring fusk.

Idag passerade jag 5000 ord i mitt NaNoWriMo-projekt, som är en roman med inslag av både skräck och urban fantasy. En tiondel är alltså redan skriven. Det känns märkligt. Mycket för att jag tycker att jag knappt har blivit varm i kläderna ännu, att jag mest har tillbringat min tid med att etablera karaktärer, bygga miljöer och plantera detaljer inför resten av boken. Det känns som att det börjar bli dags att låta saker rulla igång på allvar med andra ord, och jag är mycket peppad på att börja skriva skräckinslagen!

Vad gör ni i helgen? Skriver, läser eller något helt annat?

34 kommentarer

 1. Gött! (: Det tar sig! (; Jag ska faktiskt slappa just nu o framåt… Men sen ska det skrivas både på romanen o lite dittan o dattan av olika uppgifter i kurserna jag läser. (:

  1. Fast du ligger ju fortfarande tusentals tecken före mig! ;)
   Jag ska hinna klämma in lite fest imorgon kväll, men annars blir det nog mest skrivande och lite tv-spelande som gäller den här helgen.

     1. Jag väntar också på Skyrim! Funderar lite på hur jag ska få ihop det med NaNo dock :))) Jag har en tendens att fastna i spelen…

      1. Jag har en känsla av att Skyrim kommer äta upp en väldig massa skrivtid för mig … Fast jag tänker mig att det skulle kunna fungera som en väldigt bra morot för NaNo-skrivandet, typ ”Om jag skriver 2000 tecken idag så får jag spela Skyrim resten av kvällen sen”. :D

   1. I ”De döda fruktar födelsen” mindes en del personer övergrepp och hur det varit, men här försöker jag fokusera det som att de är mitt i dem, även när de minns dem.

  1. Tack. :) Det lär dröja innan det blir något läsbart av det här dock, jag tänker mig att det jag skriver under NaNoWriMo mest är som ett första utkast så jag lär ha mycket jobb framför mig även när månaden är slut.

 2. Vad kul – och bra! – det låter! Är galet imponerad av din dedikation. Jag hoppas hinna skriva lite i helgen, men mest blir det nog skräckfilmstittande, familjehäng och matorgier. Fint det med.

  1. Men du har ju åtminstone skrivit Lovecraft-novell! Det hann inte jag, till min stora sorg.
   Och det låter som att du kommer få en finfin helg, med eller utan skrivande.:)

 3. Har precis läst ut Kortfattad Kinesisk-engelsk Ordbok För Älskande och läshögen ligger vidöppen att vraka ur, där Abercrombie lockar mest. Jag har också lite Tomb of Dracula oläst som väntar i serieväg.
  Påbörjade en liten halvhumoristisk grej om ett kneg jag hamnade på för tio år sen, men kom på att man borde slänga ihop en allhelgonadoftande novell istället till bloggen. Tveksamt, då tiden känns knapp.

  1. Abercrombie lockar väl alltid? :) Jag är mycket sugen på att köpa sista delen i trilogin, kanske ska göra det lagom till sista november som en belöning för att jag överlevt NaNoWriMo.

   1. Det var Abercrombie som vann=)
    Best Served Cold heter den, och kickar igång stenhårt. Utspelar sig efter First Law Trilogin, och en del bekanta namn har redan dykt opp. Har inte hunnit så långt ännu, skallen behöver ställas om till engelska. Knepiga slotts- och klädesbeskrivningar och annat ger som vanligt den där Homerkänslan;
    ”Le grill, what the hell is that?”

    Tänkte förresten höra om du har läst den här vampyrserien:
    http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1846534577
    Har för mig att jag fått den rekommenderad men vet inte om jag vågar chansa till nästa beställning.

    1. Åh, det var någon som skrev om just den boken att den var bättre än First Law-trilogin! *är peppad*

     Jag har tyvärr aldrig hört talas om vampyrserien. Den verkar helt klart intressant, men det kan ju vara rätt svårt att avgöra . Vissa saker är så mycket bättre i teorin än i praktiken … Om du köper den ändå så ser jag fram emot omdöme, låter som att den är right up my alley!

     1. Ja, det är svårt att tänka sig att den skulle vara bättre (skaffa del 3 direkt) än first law, men jag kan väl säga att typ femtio sidor in i Best served cold är jag totalsåld på karaktären Monza, en tjej som redan på ett fåtal sidor gått igenom ett smärre helvete.
      Det bådar förjävla gott helt enkelt.

  1. Det är min gotiska litteraturkurs som har strikta regler, där man inte alls får använda sig av något som man själv har skrivit förut. Vilket gör att jag alltså inte kan blogga om t.ex Dracula innan jag skrivit examinationsuppgift om den boken, för då kan jag åka dit för fusk.

   Jag har aldrig stött på den här typen av regler förut, faktiskt, så jag blev lite nervös över dem. När det gäller en uppsats handlar det ju mest om självständig forskning, så det borde inte vara några problem för dig att blogga om det? Men dubbelkolla reglerna för säkerhets skull, så att det inte blir några problem för dig.

   1. Aha okej, sådana regler har faktiskt inte jag heller råkat ut för. Då är det nog inga problem för min del, eftersom jag går ut med namn i min blogg etc så är det nog lugnt. Tänker ju inte blogga om några analys”resultat” heller förrän uppsatsen är klar och betygsatt, så det bör inte vara några problem.

    Ska bli spännande att läsa dracula sedan. Och du, jag har två frågor till. 1. ska vi köra ”våga språnget”-utmaningen som vi pratat om tidigare ngn gång i början av nästa år (februari)? 2. ska vi dra ihop en till grandios bokbloggarmiddag i sthlm i stil med den i våras?

     1. Precis så tänkte jag också. Att det borde vara lugnt för din del, alltså. :)

      Det kommer komma Dracula-inlägg senare. Men måste nog vänta på att tentan ska bli rättad först och den är inte ens färdigskriven ännu…

      Jag har iofs vågat språnget lite redan med att prova på några deckare. Men det skulle iofs kunna vara intressant att ta det ännu lite längre. Frågan är bara hur man ska få tid till en så stor utmaning, jag känner att jag knappt hinner läsa allt jag vill nu…

      JA till bloggmiddag! Absolut!

      1. Nej det är sant, svårt att få tid till det. Vi kan avvakta lite. När ska vi styra upp bloggmiddagen? Mitt förslag är antingen slutet november eller mitten januari för i december har ju alla så fullt upp ändå..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s