Skräcknördfika och vampyrfilmkväll

Har varit en ganska lågfrekvent bloggare de senaste dagarna. Skyller på att jag haft en massa deadlines på alla mina kurser samtidigt, sådant tär på skrivlusten vet ni.

I fredags tog jag dock en pluggpaus och åkte till Feuerzeug för vampyrfilmkväll med en liten del av Elitistmörkerklubben. Vi såg ”Near Dark”, en liten pärla tillvampyrfilm från 1987 med bl.a Lance Henriksen som Glorybox valt ut med tanke på stundande bokträff med vampyrtema. Mycket bra film och mycket bra sällskap, som alltid!
Läs mer om filmen hos Sara: här.

I söndags var det dags för ännu en träff med fantastikdiggande bokbloggare, en fika som Any Moment Called Now-Sooz och Ett hem utan böcker-Martina hade dragit ihop. Vi hinkade kaffe, åt oss nästan illamående på gigantiska muffins, pratade böcker, Twin Peaks, polarskräck och tv-spel – ni vet, sånt där som nördar pratar om när de träffas.
Läs mer om skräckfikan hos Helena och Sooz.

Gruppfoto från fikan, som går under smeknamnet ”fyra nyanser av goth”.

8 kommentarer

 1. Våra nyanser på kläderna – svart, mörkblått, mullvadsfärgat, grått – är verkligen fyra nyanser av goth! Möjligen diskvalificeras min hårfärg. :) Drömde dock att jag färgade håret svart inatt (fast det blev inte fint, buhu) så jag är klart påverkad…

 2. Near Dark är verkligen kanon!
  Lite som Darkness och Jacobs Ladder är det något av en doldis för den stora allmänheten, men något av en klassiker för skräckskallar.

  1. Vi pratade rätt mycket om det, att Near Dark och Lost Boys kom ut ungefär samtidigt, men att det bara var den senare som blev allmänt känd. Vilket är synd, för även om jag gillar humorn och ostigheten i Lost Boys så är Near Dark en bättre film.

   Mmm… nu blir jag väldigt sugen på att se om Jacob’s Ladder, var många år sen sist. Tänker att det är lite samma sak med Angel Heart, en film som skräcknördar alltid känner till, men ingen annan brukar ha hört talas om.

   1. Jacobs ladder är helt underbar. En skräckfilm som verkligen spelar på hur hemskt det är att inte förstå sin omvärld – i synnerhet om den är fientligt inställd till en. När man överväldigas av en värld som man varken kan få överblick över eller finna meningsfulla samband i Att inte ha överblick eller kunna skapa meningsfulla samband.
    Angel Heart har en del klassiska ingredienser (djävulskontrakt, cynisk deckare, voodoo) men gör allt på ett personligt vis så att det blir bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s