Jag är utmanad!

Jag har blivit utmanad till fobisk duell!
Det är Helena på Dark Places som efter att ha kommenterat mitt inlägg om sommarläsning har kommit med detta utmärkta tilltag. Utmaningen går ut på att vi ska ta tag i våra respektive litterära fobier – hon fantasy och jag deckare- genom att ingå en pakt. Vi väljer ut varsin (eller fler?) bok åt varandra inom respektive genre och så håller vi tummarna för att fördomarna därigenom kommer krossas, fobierna botas, nya litterära marker upptäckas och bekvämlighetszonen breddas!

Självklart är utmaningen antagen.
Jag har redan tänkt ut en bok som jag hoppas kommer passa Helena som handen i den proverbiala handsken. Men ehm… Helena, du vet väl att fantasyböcker i allmänhet är väldigt, väldigt tjocka (tänk 800 sidor som något slags minimumgräns)? Du kanske får rekommendera mig två deckare för att kompensera?

19 kommentarer

 1. Underbart! Så nyfiken på vilken bok du valt åt henne. :-D

  Du får säkert en eller två Keppler. *asg* (neeeej inte alls deckarfobi här inte *visslar*)

  1. Det kommer avslöjas snart. Ska bara okeja boken med Helena först. :)

   Och jag litar helt på Helenas omdöme när det gäller att välja en passande deckare. Vår boksmak är för det mesta kusligt likartad, förutom när det gäller just dessa två genres… Ingen Kepler med andra ord!

  1. Ja, lite prestationsångest ger det ju. Fast samtidigt tror och hoppas jag att jag har hyfsad koll på Helenas smak, så att jag borde kunna hitta en bok som hon kommer att gilla. Jag kommer ju inte direkt sätta en high fantasy.bokserie i sjuttioelva delar i händerna på henne!

 2. Ahem, Kepler är inte riktigt min kopp te (gillar dock paret när de skriver egna böcker). Och inte Larsson heller. Jag lovar att det blir en objektivt bra bok! ;-)

  Och ja, I know! Fast jag älskar ju tegelstenar, så no probs there. Jag ska fundera och återkomma med lämplig bok, ev plural. Ska bli himla kul, detta!

  1. Jag litar på din smak när det gäller deckare, Helena! Så länge det inte blir någon svensk författare kommer jag inte klaga det minsta. ;)

   Och ja, är väldigt peppad jag också! Det ska bli himla kul det här. Jag har ju en påtänkt titel till dig redan, men ska tänka ut några andrahandsalternativ om den inte skulle fungera.

 3. Som redan konstaterat i ursprungsinlägget är jag mycket förtjust i den här idén! Och även mycket nyfiken på vilka böcker ni kommer att välja åt varandra! Inte helt omöjlugt att jag hakar på och läser av bara farten..! :)

 4. Det kommer väl bli Mo Hayder hoppas jag! Whoho!

  Finns ingen bättre deckare än Hayder. Förutom Chelsea Cain och Stuart MacBride då.

  Jooooooin uuuuus…

  1. Det är upp till Helena, men alltså inte helt otänkbart. ;)
   Oh noes, snart kommer kanske jag också läsa splattriga seriemördar- och obducentromaner hela somrarna! :O

 5. Huga för deckare. Jag vill knappt se hyllan. Så fort jag går in i en bokaffär så duckar jag nästan om den skymtas. Fast jag drar det över samma gräns som krimlitteratur. Jag vet inte om den räknas till deckare eller inte men jag skulle nog säga att jag läst en jag gillar och det är pocket shops fel. Mark Gatiss – The Vesuvius Club.
  Det handlar om Lucifer Box som är spion och bara namnet är ju älskvärt!
  Har du läst den?

  1. Jag läser ju en del böcker som kallas kriminallitteratur – som Tana French och Gillian Flynn – men renodlade deckare brukar jag akta mig för.
   The Vesuvius Club har jag inte läst, men håller med om att namnet är helt fantastiskt. Blir nyfiken bara pga det. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s