Keep calm and continue reading

Nu börjar recensionsexemplaren hopas här hemma, men jag tänker ignorera mitt dåliga samvete och istället sätta igång med den otroligt efterlängtade ”The Magician King” som kom hem till mig idag. Samt lyda rådet i blogginläggets titel såklart:


(Bilden har jag lånat härifrån)

Vad läser ni just nu?

Annonser

23 comments

  1. Och det där lät helt fel. Jag ifrågasätter så klart inte faktumet att den har kommit ut, utan uttrycker bara att jag trodde att den skulle komma i typ… november.

   1. Den kom ut typ förra veckan! Jag satsade på snålfrakt dock, så fick hem den först idag. :)
    Men ja, det var snack om senare i höst förut, men i våras så var det plötsligt augusti som gällde. Mycket trevligt!

    1. Den måste genast läggas till på min ska-köpa-lista, som under dagen har utökats i hissnande fart då jag fått för mig att börja läsa inte bara en, utan sju olika fantasyserier.

     Är The Magician King lika bra som första boken?

     1. Jag tycker den är väldigt bra, även om jag har några små invändningar. Men det är svårt att jämföra dem rakt av, det är ju en helt n bok även om det är en uppföljare.
      Recension kommer imorgon eller så, ska se hur spoilerfri jag kan hålla den.

 1. Jag kämpar på med The Passage (på engelska) har kommit mig förbi hälften nu, men det går trögt, förra sommaren slukade jag en true blood (engelska) bok per dag, så jag trodde det här skulle vara a piece of cake att läsa ut…. och att jag skulle hinna ta itu med omläsning + vidareläsning av True Blood i sommar…
  Som lite lättare mellanlitteratur lånade jag idag ”Ful” som jag blivit nyfiken på.
  Och vid kvällspromenaden började jag lyssna på revolvermannen av Stephen King, måste vara rekordlångt förord, men intressant. :)

  1. Men Sookie Stackhouse-böckerna är ju också så himla lättlästa, det går liksom på ett litet kick at läsa ut en bok. The Passage är en redig tegelsten, förstår att det tar ett tag!
   Hm, Revolvermannen… är det den som heter Gunslinger i original? Jag har bara läst någon enstaka av Dark Tower-böckerna, har ruskigt dålig koll på dem. Någon gång ska jag läsa alla i rad, men det får bli ett framtida projekt.

   1. Det låter som att det är den? första dark tower boken iaf (reviderad version)
    jo, egentligen skulle jag kunna ha true blood som mer lättsam mellanläsning, men tänkte att det är mer risk att blanda ihop böckerna jag läser om de är på samma språk… får bli höstläsning av dom istället (om jag nu hinner, många bra nyheter som kommer ut i höst och min vill-läsa lista är lång sedan tidigare…)

    1. Ja, men då var det i alla fall den boken jag trodde att det var. :)

     Jag gillar Sookie-böckerna, men jag har insett att jag måste sprida ut läsningen. Om jag läser två böcker i rad blir jag lätt lite övermätt, men några få om året är lldeles lagom.

 2. Idag har jag börjat läsa Kathryn Stocketts The Help. Den verkar lovande!!

  Har förresten läst 20-30 sidor i A Game of Thrones och den verkar också himla bra! Kom dock av mig och tänkte vänta tills hösten med att gotta ner mig i den.

  1. The Help har jag läst mycket bra om, verkar intressant!

   Och du gör helt rätt i spara AGoT tills höstvädret dyker upp. Det är verkligen en perfekt bok att gotta ner sig i under en filt i soffan.

 3. Undviker för tillfället också recensionsexen. Vill bara lustläsa just nu. Så idag när vaktade rörmokare hela dagen idag både började jag på och läste ut Falkenlands ”Själens begär”. Fantastiskt bra och obehaglig!
  Sen har jag också köpt in både ettan och tvåan av Grossmans böcker :D

  1. Åh, det är en väldigt bra (och obehaglig) bok! Mycket bra val för lustläsning.

   Det ska bli intressant att se vad du kommer tycka om Grossmans böcker. Själv tokälskar jag, så jag har lite svårt att förhålla mig objektivt till böckerna. :)

   1. Haha. jag har också alltid svårt för att förhålla mig objektiv till böcker jag älskar. Vill helst mest bara krama sönder dem.

    Är väldigt peppad på de här böckerna och misstänker att jag nog börjar läsa den första boken Grossman innan jag börjar på Game of thrones som står på tur nu. (Eller också kan man kanske läsa båda samtidigt)
    :)

 4. Du, jag slöläser en Camilla Läckberg från 2009, så här är det ingen press direkt. Dock såg jag i boken nu att det faktiskt var ett rec ex från Månpocket. Så jag borde väl få tummen ur och rec:a den. Sådär två och ett halvt år efter utgivning. Pocketutgivning that is :-)

  1. Haha, nu känner jag genast mindre press när det gäller mina egna recex! :) Fast jag är faktiskt väldigt sugen på att ta itu med dem, så snart jag har läst klart den här boken.

 5. Jag hittade tre samlingar med Unshelved på biblioteket, så jag har just läst plöjt dem. Den finns ju på nätet ( http://www.unshelved.com ), men det kändes mycket skönare att läsa den i pappersform.

  Sen har jag börjat på ”Gaza – fotnoter till ett krig” av Joe Sacco och funderar på om det inte är dags att sätta igång med Miévilles ”Embassytown”.

  1. Jag är också rätt sugen på ”Embassytown”, trots att jag alltid blir lite lite besviken när jag läser Miéville. Så många bra idéer, men alltid lite för spretigt. Fast jag gillar honom som bäst ju mer han drar åt SF så jag har höga förhoppningar om just ”Embassytown”.

 6. Åh uppföljaren till Magicians! Älskade den. Ser fram emot läsrapport när du är klar.

  Ang the Passage så kunde jag inte lägga ifrån mig boken – helt klart en av de bästa på länge, och jag letar med ljus och lykta efter liknande. Tips, någon?

  Nu mellanläser jag Black Rain, en hyfsad deckare som andas lite Indiana Jones (Amazonas, Mayalegender,tempel och blodtörstande. Efter den väntar The Help

  1. Det kommer en recension så snart jag har läst klart och har tid, förmodligen på söndag. :)

   Jag tyckte samma sak om ”The Passage” när jag läste den. Beroendeframkallande! Nästa del kommer ju ut 2012, men de tkänns som väldigt lång väntan när man just läst ut boken, jag kände precis samma sak själv.

 7. Jag måste ju läsa den första Magician så klart, när det händer får vi se…Jag försöker vara glad i det jag läser för tillfället i stället för att längta till nästa. Det borde finnas en hel inrikting inom psykologin vid namn bokläsarpsykologi och lika behandlingsformer för när det går överstyr :P

  1. Ibland är det ju svårt att glädja sig åt det man läser för tillfället när det finns så himla mycket annat man vill läsa. Det är nog en ganska vanlig åkomma bland stressade bokbloggare. ;)
   Själv skulle jag gärna vilja bota min tendens att tvångsmässigt läsa ut varje bok jag påbörjar, hur usel den än må vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s