A Game of Cats

Nu har jag äntligen fått hem ”A Game of Thrones” och kan alltså påbörja min omläsning av hela ”A Song of Ice and Fire” utan att behöva genomlida den första boken på svenska.
Som ni ser så har mitt privata läsorakel till katt okejat läsprojektet, vilket alltid är ett gott tecken. Hon kan sina böcker, den katten.

Annonser

24 comments

 1. Åh, lyckos dig! Jag skulle också vilja läsa om A Game of Thrones nu när jag har börjat se serien, men det känns inte riktigt legitimt när det bara var 4 månader sedan jag läste den för första gången – om ens det.

  1. För mig är det två år sen sist, så jag har hunnit glömma en del detaljer har jag märkt. Bl.a vad ungefär alla bikaraktärerna heter (de är ju så många!), även om jag minns karaktären i sig så har jag helt tappat namnen.

   Men då har du ju allt i färskt minne när A Dance of Dragons kommer ut iaf! Det är ju mycket därför jag vill läsa om. :)

   1. Haha, det har jag redan börjat göra. Håller på att skriva en recension om en novellsamling jag precis har läst ut och i den så finns en riddarlegend med, vilket gör att jag gärna vill referera till hon-den-där-jättegamla-kvinnan-som-berättade-gamla-skräckhistorier-och-historier-om-riddare-för-Bran-och-hans-syskon, men jag kunde inte komma på vad hon hette, bara att namnet var kort och började på N. Det säger ju mycket om mitt namnminne :D

    1. Då är det inte bara jag alltså, skönt. ;)
     Men det är ju också så otroligt många karaktärer i böckerna att det inte är så konstigt. Jag hade glömt namnet på i princip alla riddarna upptäckte jag härom dagen (utom Mormont). Och eunucken! tur att man kan googla fram svaren rätt snabbt, annars skulle jag bli helt galen.

 2. Katten ser mycket peppad ut :) Jag har också beställt den här boken nu (efter massivt tjat bland allehanda bloggar och i DN), den gick liksom inte att komma undan (och jag är svag…). Blir intressant sommarläsning.

  1. Katten är alltid peppad på nya böcker! ;) Hon älskar kartonger och att slicka på mina böcker, så hon blir överlycklig varje gång ett nytt bokpaket dyker upp.

   Ja, perfekt sommarläsning är det verkligen. Räcker hur länge som helst!

 3. Hej igen
  Serien börjar ju arta sig! Känns tryggt att alla fyra böckerna ska bli tv så att de inte slutar efter två säsonger eller så. Jag hoppas alla Lannisters får brinna i helvetet!

  1. Jag håller med. Att det garanterat kommer en säsong två gjorde min dag, nu vet jag att de inte bara kommer sluta mitt i.

   Alla Lannisters utom Tyrion isåfall! Jag gillar honom och det skulle ju vara så oändligt mycket tråkigare utan The Imp! ;)

  1. Att läsa de här böckerna är ett ganska stort projekt, så bäst är egentligen att göra det när man har gott om tid. Eller inte så många andra böcker som väntar på att bli lästa. ;)

 4. Menar du att boken finns i svensk översättning? Vad heter den?

  Vi har samma bokomslagssmak, ser jag! Stod och velade ett bra tag mellan bokomslag Ful, Ful och Fulare. Till sist valde jag Minst Ful…

  1. Jag vet inte om alla delarna finns på svenska, men den första heter i alla fall ”Kampen om järntronen”.

   Fantasyomslag är ju sällan särskilt snygga, så där handlar det verkligen om att satsa på Minst Ful. Jag resonerade exakt likadant när jag skulle välja bok, faktiskt.

  1. Ja, det är fint att någon mer än jag själv uppskattar att hemmet svämmar över av böcker. ;)
   Mina katter tuggar som tur är inte på böcker längre, men katten på bilden brukar slicka på alla böcker hon ser. Lite irriterande när man försöker läsa samtidigt som hon ska tvätta boken, men annars mest gulligt.

 5. Awww, sötnosen! Jag fick själv hem mitt ex av A Game of Thrones (är dock som du redan vet George R R Martin-oskuld, så det känns mkt spännande). Om jag lyckas få en av mina kissar att posera mot boken kan jag kontra med en likadan bild (på en nästan likadan katt). Bokbloggosfärmeta!

  1. Åh, det ska bli himla spännande att se om du gillar bokserien. Det tror jag iofs, den har en tendens att omvända de flesta fantasyskeptiker. :)

   Jag har turen nog att ha en katt som tycker att det är hur roligt om helst när jag lägger böcker på henne och tar foton. Det är aldrig något problem att få henne att ställa upp.
   Jag håller tummarna för att det kommer dyka upp kattfoton på Dark Places framöver då. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s