Samtidigt i bokbloggosfären…

Hälften av bokbloggarna fortsätter att traggla igenom bloggföljetongen ”30 days of books” i all oändlighet medan den andra halvan skriver magsura inlägg om hur tråååkigt det är att läsa samma inlägg överallt. Alternativt helt menlösa inlägg om andra bokbloggares menlöshet.

Det kanske är lika bra att min blogg ligger i dvala för tillfället tänker jag…

38 kommentarer

 1. Ja, om det bara är dessa två slags blogginlägg du funderar på att skriva, så håll upp för all del ;-)

  Skönt att du orkar skumma bokbloggsvärlden i alla fall, haha.

  1. Haha, jag kanske kan göra en kombination? Skriva ihop dessa två inlägg till ett enda där jag beefar med alla bokbloggar samtidigt? ;)

   Det här är lite skälet till att jag INTE orkar skumma bokbloggsvärlden just nu, tyvärr…

 2. Ja, om det bara är dessa två slags blogginlägg du funderar på att skriva, så håll upp för all del ;-)

  Skönt att du orkar skumma bokbloggsvärlden i alla fall.

 3. Ja, nu fick du två nästan identiska inlägg att läsa här också. Vad gör man inte för att medbloggare i svacka inte ska behöva klicka sig runt för att ha tråkigt?

  1. Jag hoppas att det mer är som bokbloggosfärens vinterkräksjuka än som dess död. Och att den snart kryar på sig och kryper fram ur sin vinterdvala med friska nya tag. :)

 4. Förhoppningsvis är det bara en tillfälliog svacka, men visst är det lite segt i bokbloggarvärlden just nu. Vad ska vi hitta på för kul?

 5. Jag har inte gjort någondera. Men nog förundrats över att människor orkar traggla igenom 30 days, speciellt som så många av frågorna till mina söndagsenkäter supreme var hämtade därifrån :P

  Nu krävs en inspirationsinjektion för bokbloggosfären!

  1. Jag orkade faktiskt inte ens traggla mig igenom söndagsenkäterna, trots att jag vanligtvis tycker att det är rätt trevligt med enkäter… Lite för många frågor för min smak. :)

   Hm, kanske är det här bara lugnet före stormen? Kanske är det en gigantisk inspirationsvåg på ingång i bokbloggosfären? *hoppas*

 6. Haha, det här är det väl det närmaste man kommer en beef i bokbloggosfären. ;)

  Kom in till mig Bokstävlarna, jag bjuder på boktrailers, Game of Thrones-snack och ett smaskigt inlägg om birollsskådisar i Buffy. Och längre ner på sidan finns Joan Crawford! Komsi, komsi! (Känner mig lite som Farbror Bosse från Yrrol/Lorry nu …)

 7. Snarare än en blogg så är http://www.bokcirklar.se en community (vad nu det kan heta på svenska).

  Just nu pågår en massa spännande bokdiskussioner på Bokcirklar. Inga 30 frågor som någon annnan har tänkt ut, men stort och smått och intressant….

  tycker
  KaneL

 8. Ja för fan. Jag är också less på dem. Klick-klick förbi bara.

  Även om de varit intressanta om de fanns på en blogg eller två så är de fanimej inte det efter tjugo stycken. Dessutom verkar folk inte lägga sin själ i de inläggen direkt, utan det blir mer ”jaha, nu måste jag skriva något om det här så att jag kan skriva något för varje dag av de trettio och fylla bloggen eftersom jag inte kommer på något eget att skriva om”.

  Tvi!

  1. Många bloggare som inte har hakat på temabloggandet istället har istället skrivit nästan identiska inlägg där de klagar på hur tråkigt det med alla upprepningar. Är jag ond om jag tycker att det är ganska komiskt…?

   1. Du är inte ond. Du har bara sinne för humor ;-)

    Det känns som om det varit rätt lite liv på de flesta bloggar så här i början av året (efter att alla betat av listor på allt de läst 2010). En del tog med liv och lust tag i 30 dagars-listan. Andra kom inte på något annat att blogga om, gissar jag. Och om man då liksom vill vistas i bokbloggosfären och läsa andras bloggar, så blir det till slut inte så kul.

    Du kan ju glädjas åt att du inte missat så mycket under din hibernering. :-)

    1. Jag tänker lite att alla årsbästa-listor och adventskalendrar tog musten ur hela bokbloggosfären…?

     För mig handlade bloggdvalan dels om att jag inte hade någon läslust men också om att det bara inte kändes roligt att blogga. Pliktbloggande blir ju inte roligt för någon, tänker jag.

     1. Nä. Pliktbloggande är inte så kul, faktiskt. Och mina stackars bloggläsare fick hela januari bara läsa om hur dåliga böcker jag läste (utan att jag ens specificerade vilka böcker det var). Urdåligt bloggande. Men rätt många inlägg blev det.

      Men man måste ju få ha både förlorad läs- och blogglust ett tag. (Även om det kan leda till att man blir efterlyst, eftersom folk blir oroliga för att det hänt något…). Det har jag också haft i perioder. Då kollar jag inte min bloggemail, inte min blogg och inte en enda bokblogg på 2-3 veckor, och det är sköööööööönt. Men sen börjar jag längta lite, och vips så är jag där igen.

      Det verkar som om du kom igång ordentligt med det där zombie-inlägget, förresten. :-)

      1. Det VAR faktiskt ganska skönt med en bloggpaus. Även om jag tycker att bloggandet är fantastiskt roligt för det mesta så kan jag faktiskt tröttna ibland, och den här pausen var nog välbehövlig.

       Jag tror att det är lätt att det går rutin i bloggndet för alla som bloggar. Visst är det roligast att skriva när man är inspirerad, men det kan man ju inte vara precis hela tiden?

       Lite zombieapokalyps verkade vara precis vad min blogglust behövde! ;)

 9. Håller med om 30 Days-kräksjukan – men att bokbloggosfären skulle vara trött och tråkig på det stora hela just nu håller jag inte med om. Jag finns ju. :D

  1. Haha!
   Är det inte alltid lite segt den här tiden på året i vår bloggsfär? Eller kanske projicerar jag mina egna känslor på det hela.
   Jag hinner aldrig läsa inläggen när de är dagsfärska längre så jag har börjat hoppa över 30 days och enkäter och vad det är. När jag väl ska svara på Day 1 är alla andra på Day 25 (eller om dom kanske redan är klara?)

 10. Jag känner mig lite skyldig eftersom jag faktiskt hoppade på den där 30 days-grejen, jag hade så dålig läsinspiration så det kändes som ett bra sätt att faktiskt ha nåt att skriva om. Men det blev ju snabbt tråkigt, efter dag 15 eller så så harvade man mest igenom frågorna för att få slut på dem (och jag gillar verkligen inte att påbörja och sen inte avsluta en utmaning, det känns fel och ser inte bra ut i arkivet…) Från början iddes jag ju skriva riktiga svar och allt.

  Men nu, äntligen, är det slut med den. ;)

  1. Jag tror att idén hade funkat bättre om det varit färre frågor och inte så mycket upprepningar. Men just det där med ”30 frågor” verkar vara inne bland bloggar för tillfället, jag har sett en massa andra varianter i ”vanliga” bloggar (och de är mycket tråkigare!).

   Jag förstår dig helt när det gäller att slutföra påbörjade utmaningar. Jag är själv usel på den saken, tror att tegelstensutmaningen i höstas är den enda som jag faktiskt genomfört med bravur. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s