Böcker & tjocka katter

Jag fortsätter dra mitt strå till stacken och kompensera för alla stackars bokbloggare som har köpstopp för tillfället. Så än en gång bjussar jag på lite bilder på de senaste nyförvärven:

Dagens uthämtade Adlibris-böcker, från vänster till höger:
Hellblazer-albumet ”Setting Sun” – för att jag fick en så oemoståndlig Constantine-längtan efter att ha läst Charlie Hustons ”Already dead”.
Bill Willinghams ”Fables: Legends in Exile” – för att jag gillar onda sagor.
”The Fall”, andra delen i Guillermo del Toros & Chuck Hogans vampyrtrilogi ”The Strain” – för att vampyrapokalyps är det nya svarta.

Jag hade något slags tanke på att försöka konkurrera med Bokbabbel och hennes snygga bloggfoton på böcker & finsk design genom att börja lägga upp bilder på böcker & tjocka katter. Men jag är lite tveksam, min utvalda kattmodell är inte så bra på det där med naturliga poser.
Tanken med den nedre bilden var att visa upp den bok som min käre make norpade åt mig från bytesrummet härom dagen. Turligt för mig så har han koll på att jag gillar Lessing, även om jag inte har hört särskilt mycket alls om just den här boken. Någon som har läst?

18 kommentarer

 1. Konkurrens! Vafalls? Och glöm för all del inte böcker&Converse-bilderna!

  men alltså, jag tycker att alla bilder som innehåller böcker placerade någonstans lite sådär trevligt (tänk ljus, hängmatta (mytiskt, eftersom ingen ju läser i dem!), brygga, säng, i en hög på ett bord etc.) är trevliga! och ger ju en lite personlig touch åt bloggen, så du är nog på helt rätt spår!

  1. Du har ju två bra koncept där, så man måste ju anstränga sig för att kunna hävda sig i konkurrensen!

   Och jag håller med helt, det är roligt med bilder på folks bokhyllor, hem, väskor eller i vilka sammanhang deras böcker nu kan förekomma. Hanna Fridén körde någon grej på sin blogg för ett tag sen där hon gjorde dagens outfit med bok – sjukt roligt och snyggt!

  1. Det kanske får bli en helt ny kategori här i bloggen med nyinskaffade böcker & tjocka katter? Ska försöka fånga den andra katten på bild också, men han är inte lika förtjust i att bli fotograferad tyvärr… ;)

 2. Ja, gor en sadan kategori!

  Jag skall forsoka plata min egen kisse ocksa, men tyvarr ar hon inte sa tjock och dessutom ganska aggressiv mot bocker…

  1. Aggressiv mot böcker låter som ett jobbigt problem!
   Min katt på bilden brukar försöka tvätta mina böcker i tid och otid (speciellt biblioteksböcker, som jag antar är lite extra smutsiga?), men annars är hon ganska snäll mot böckerna.
   Den andra katten bryr sig inte det minsta om böcker längre, men när han var liten bet han sönder flera snygga skyddsomslag för mig…

 3. Mycket stilig katt (och spännande böcker, ska bli kul att se vad du tycker om The Strain-fortsättningen som jag också ska läsa snart men på svenska den här gången). Min katt ser så himla sur ut på alla bilder så jag skulle aldrig våga ha en bild av henne på bloggen av rädsla för att alla läsare skulle skrämmas bort ;)

  1. Den här katten ser mest ständigt förvånad ut för att hon har så runda ögon. Rätt gulligt, även om det ibland blir lite lolcat-varning på henne. Den andra katten ser däremot precis som din sur ut på alla bilder och är dessutom helsvart vilket gör att han mest brukar bli en svart massa med två blängande ögon när jag försöker fota honom med min usla kamera. ;)

   Ja, är så pepp på The Fall! Jag fick erbjudande om den som recex på svenska, men jag är alltför otålig och kör på originalspråk istället. :)

 4. Åh, jag vill också läsa The Fall! Den finns fortfarande inte att beställa i inbundet, snart ger jag upp och beställer i häftat i a f!

  1. Men vad tråkigt att den inte kommit som inbunden än! Den här häftade är inte särskilt snygg, men för en gångs skull så brydde jag mig inte ett dugg om den saken. Ska börja läsa ikväll hade jag tänkt. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s