Lilla tidsfördrivet

Jag kan inte annat än att hålla med Bokhora-Helena; en liten enkät är precis vad som behövs en gråmulen dag som denna.

Senaste…

… meningen du läste: ”Några kallar konsumismens kräsna begär för sensibilitetetens modernaste, och mest tillåtna, form.” (Karin Johannissons – Melankoliska rum: om ångest, leda och sårbarhet i förfluten tid och nutid)
… impulsköpet: Jag köpte Kelley Armstrongs ”Märkt” för en tia på Willys härom veckan. Att jag inte kan motstå billiga böcker är inte alltid en fördel, för jag gillade egentligen inte alls Armstrongs första bok i serien. Det var för mycket klichéer och för mycket tanstnusksex, vill jag läsa om shapeshiftande badass-brudar och sexiga varulvar så satsar jag hellre på Patricia Briggs. Fast den här delen kan ju vara bättre, förstås.
… bibliotekslånet: En tråkig kursbok från högskolebiblioteket i Borås.
… bokrelaterade överraskningen:Att ”The Fall”, uppföljaren till del Toros & Hogans ”The Strain”, kommer redan i september. Läsfest med vampyrsmak!

7 kommentarer

 1. Härligt att höra om ”The Fall”! ”The Strain” slutade ju rejält adrenalinspänt och cliffhangeraktigt, så bra att vi inte får vänta alltför länge på fortsättningen.

  1. Ja, visst är det?
   Det är skönt med författare som verkar ha skrivit i princip alla delar ev en trilogi redan när första boken kommer ut, för jag har uselt tålamod när det gäller att vänta på fortsättningen. Egentligen borde jag väl inte läsa bokserier som inte är avslutade, men det är svårt att låta bli…

 2. Gillar du Melankoliska rum? Har den i hyllan och vill ta tag i den snart, sparar den kanske till hösten och mer melankoliska tider ;)

  1. Jag tror du gör helt rätt i saken. Jag började med ”Melankoliska rum” för flera månader sen, men har inte kommit in i läsningen förrän nu, kanske för att vädret är lite skönt höstigt nu.
   Den är väldigt bra i alla fall! Intressant, tänkvärd och riktigt lättläst för att vara en icke-skönlitterär text.

 3. det ÄR lite mkt chicklitt över Armstrong men jag hittade dit innan det fanns så mkt översatt shapshifter/vampyr/magi och jag var skeptisk till att läsa på engelska…. så jag har vant mig *s* Då gillar du förmodligen inte ”dead witch walking” heller för det är mkt samma stil tycker jag.

  1. Nä, då ska jag nog akta mig för ”Dead Witch Walking” tror jag…
   Briggs gillade jag mer än Armstrong, även om jag bara läst den första boken i serien. Den känns mer välskriven, plus att den magiska världen hos Briggs känns lite mer välutvecklad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s