Läshets

Mitt i all vampyrläsning och alla sommarrelaterade aktiviteter så har jag helt glömt bort att det bara är några dagar kvar tills det allra sista pocketkedjepaketet ska skickas iväg. Och jag som inte har läst någon av böckerna från förra paketet ännu. Nåja, jag började igår med den jag hade tänkt skicka vidare och har hunnit 64 sidor av drygt 450.
Jag hade tänkt skicka paketet på måndag, så det är med andra ord tur att jag läser snabbt…

Hur går det med er sommarläsning?

Annonser

17 comments

  1. Tvångspaus låter illa, jag hoppas att det inte är något bestående? ;)
   Men det blir ju lätt lite oregelbunden lästid under sommaren när man har så mycket olika skaer för sig.

 1. Jag har alldeles för mycket jag vill läsa på en gång. Pocketkedjan har jag hamnat på efterkälken precis som du men jag ska göra ett läsryck också på den fronten nu i helgen…

  1. Jag lider av samma lyxproblem. Har en hel hög böcker som jag vill hinna läsa, men samtidigt har jag en massa annat som jag ska hinna göra…
   Det skulle faktiskt vara praktiskt om det kunde bli några dagars regnväder snart så att man får tid att läsa ikapp sig, det skulle garanterat behövas!

   1. Ja, några dagars regnväder vore nog inte fel ur det perspektivet (det ska ju vara bra för potatisen också har jag hört och den måste vi ju tänka på ;) ). Jag hoppas på en del lästid nästa vecka när vi ska vara i sommarstugan. Där finns ingen tv, inget kök att tala om, inga ytor att städa och inte mycket annat att göra än att läsa. Kanske får pausa någon kvart då och då för att socialisera men annars så…

    1. Det som är bra med att vara vid en sommarstuga är att det brukar gå ypperligt att kombinera läsningen med att vara utomhus… Så kan man läsa hela dagarna utan att få det minsta såliga samvete för att man sitter inomhus när det är fint sommarväder. ;)
     Fast jag har nu officiellt gått över till att sitta framför fläkten bakom en nerdragen persienn istället för balkongen. Alldeles för varmt där.

 2. Kan ni inte berätta mer om pocketkedjan? Vore roligt.

  Min sommarläsning kommer jag påbörja på måndag, jag skrev lite om det precis.

 3. Eftersom jag fortfarande jobbar så vill jag inte kalla det sommarläsning riktigt. Fast sommar är det ju i allra högsta grad..

  Läser i vilket fall som helst just nu Fatta eld av Suzanne Collins och den är ungefär lika bra som ettan, Hungerspelen, som ju var hur bra och spännande som helst :)

  Jobbar nästa vecka också, sen är det dags för semester och förhoppningsvis mer läsning! Men det brukar tyvärr vara lite si och så med det då jag oftast hittar på en massa andra saker att göra när man för en gångs skull är ledig! Får se hur det blir i år, det kanske spöregnar när det är dags för mig, då blir det garanterat läsning.

  1. Jag har av någon konstig anledning inte läst någon av Collins böcker, trots att jag har läst så mycket om dem. De verkar vara grymt bra, så jag får väl ta och skriva upp dem på läslistan.

   Det är ju ofta så att man hittar på en massa annnat så snart man är ledig, så semesterläsningen kommer inte alltid i första hand. Men det är ju rätt trevligt med en bok i handen när man är i solen också. ;)

 4. Är mitt inne i Iliaden och börjar ana morgonrodnaden men det dröjer 120 sidor till innan jag är fri att läsa annat… jag gillar Homeros men usch att läsa kurslitteratur egentligen, inte få ha en lagom takt utan måsta pressa sig framåt. Aldrig bra för upplevelsen :/ Sen ser jag fram emot annat. Och så finns ju förstås ett litet recex… Men jag funderar på att försöka förtränga den saken och läsa helt och hållet lustbetonat så länge sommarkursen så tillåter.

  1. Iliaden har jag aldrig orkat med, men Odysséen gillade jag när vi läste den på littveten. Fast det var ju samma sak där att läsupplevelsen blev lite skadad av att vara tvungen att läsa till en deadline.

   Jag har några läsex kvar från våren som har blivit liggande som jag hade tänkt ta itu med under sommaren. Det är böcker som jag verkligen vill läsa, men av någon anledning så har det bara inte blivit av… Vilket är lite tråkigt när det gäller just recex, ibland orkar jag bara inte med måste-läsningen.

 5. Jag är helt ok nöjd med att -gnm tjuvstart..-redan ha hunnit beta av 5 titlar på min semesterläsningslista…Och alla har jag verkligen gillat! Så nu är det bara (hm…) sisådär ett femtontal titlar som ska plöjas på semestern som (tack&lov) börjar på fre…:-)

  1. Bra jobbat! Och lite tjuvstart har väl ingen dött av, i värsta fall så kan du säkert få tag på någon extra bok om de där femton skulle ta slut under semstern… ;)

 6. Tack…:-) Och nu har jag precis påbörjat bok nr sju…Ensamhetens vin av Irene Némirovsky(hennes Storm över Frankrike blev jag totalt betagen av och Balen/Höstflugorna tyckte jag oxå my om), och den bådar my gott. Se´n bara måste jag få nämna nyss utlästa Din nästas hus av Jette A Kaarsbol- den var riktigt, riktigt bra. Det är hennes andra roman efter Den stängda boken från 2003(vilken jag älskade) och den gjorde mig, trots höga förväntningar, på intet sätt besviken. Fantastiskt välskriven, levande och intagande personporträtt, en aning vemodig men oxå med udd i dialogerna. Jag gillade den skarpt.

  1. Jag har varit nyfiken på Némirovsky ett tag, nu blev jag lite extra sugen på att läsa något av henne. Kanske är Storm över Frankrike den jag borde börja med?

   Jette A Kaarsbol är helt ny för mig, men det lät som en väldigt intressant bok det där. Jag är väldigt svag för vemodiga böcker, speciellt när det kombineras med starka personporträtt.

 7. Va kul att du blir nyfiken! Tyvärr vet jag att Den stängda boken är slut i vanliga bokhandlar(slut på förlaget), men om du hittar den sec.hand eller på bibblan, så läs! Jag tror absolut du skulle gilla den. Och Din nästas hus är ju alldeles ny, så den finns ”överallt”. Hoppas fler upptäcker Kaarsbol, det är hon verkligen värd. Och om Némirovsky, ja…jag kan inte nog säga vad gripen jag blev av Storm över Frankrike (se´n är jag i&försig totalt såld på 2:a världskrigetskildringar…) så missa inte! Hon har ett underbart språk, och skriver så starkt fast utan sentimentalitet. Och förordet om hennes eget öde gör berättelsen än mer gripande…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s