Bokenkätdags

Nu är det hög tid för ännu en bokenkät i bloggen. Den här har jag hittat hos Lilla O, som själv har hittat den hos Bokpaula.

Vilka är de fem författarna ni har flest böcker av i era bokhyllor?
Neil Gaiman: 23 ( varav 15 graphic novels)
Inger Edelfeldt: 20 (varav 2 dubletter)
Stephen King : 13
J.R.R Tolkien: 11 st (varav 3 dubletter)
Christine Falkenland: 9 (varav 1 dublett)

Köper eller lånar ni mest?
Köper! Jag lånar mycket i perioder, men är så dålig på att lämna tillbaka böckerna i tid att det bara medför en massa tråkiga böter. Så numera lånar jag bara kurslitteratur.

Sparar ni alla böcker ni köper?
Nej, inte längre. Jag har börjat byta bort en del på Parslibris eller ställa ner i bytesrummet, i alla fall de böcker som jag vet att jag aldrig kommer att läsa om. Men favoriterna har jag uppenbarligen svårt att göra mig av med även om jag har dubletter.

Inbundet eller pocket helst?
Helst pocket, alltid, och helst i originalspråk. Inbundet sliter på handlederna och är mycket svårare att ta med i väskan, för att inte tala om hur mycket dyrare det är.

Vilken bok har du läst flest gånger i ditt liv? (om du nu läser om böcker)
Sagan om ringen-trilogin, Den hemliga historien och Juliane & jag har jag läst om säkert en sju-åtta gånger. De är ständigt återkommande inslag i mitt liv.
Jag läser inte alls om lika ofta idag som jag gjorde förut, mycket för att jag köper fler böcker och därför inte riktigt har tid med en massa omläsningar.

4 kommentarer

  1. ParsLibris var en nyhet för mig men vips har jag förstås registrerat mig. Nu gäller det bara att förstå hur det funkar också ;)

    1. Jag var tveksam till Parslibris i början, men nu har jag bytt till mig säkert tio böcker därifrån. Riktigt bra med andra ord!
      Jag kan tänka mig att det kommer bli bättre ju fler som går med och ju större ”biblioteket” blir, men har man bara lite tålamod så kan man hitta riktiga guldkorn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s