Hej skräcksommar!

Idag fick jag hem kurslitteraturen till sommarkursen jag ska gå. Vampyrer och skräck för hela slanten, som synes.
Hej skräcksommar!

Om jag ska vara riktigt ärlig så finns inte Guillermo del Toros och Chuck Hogans ”The Strain” på litteraturlistan, men jag tänker låtsas att den gör det. För eftersom jag redan har läst skönlitteraturen på listan så behöver jag ju skaffa nya vampyrrelaterade böcker, det förstår ju vem som helst.
Vilken tur att jag inte inkluderade kurslitteratur i köpstoppet, för det här betyder ju att jag kan skaffa mig en hel hög fina vampyrböcker utan att få det minsta dåliga samvete.

19 kommentarer

 1. Det är självklart att du ska läsa The Strain till kursen – det är ju inte ditt fel att kursansvariga inte förstått att den måste finnas med på litteraturlistan ;)

 2. Ser oerhört lockande ut!

  Läste iofs en skräcklit-kurs i höstas som jag inte är klar med än, men vad tänkte jag på här ..mina sommarkurser bleknar i jämförelsen :)

 3. Åh, The Horror Reader. Den har jag använt till två både kand. och mag.-uppsatserna. :)

  Apropå vampyrböcker – har du läst The Vampire Tapestry av Suzy McKee Charnas?

  1. Åhå, då verkar det onkeligen vara en användbar bok! :)

   Jag har inte läst The Vampire Tapestry – är det något jag borde satsa på? Jag behöver massor av tips på vampyrböcker nu inför sommaren!

   1. Jag hittade den i makens sommarstuga (fast på svenska – ”Gästspel av vampyr”) och blev mycket glatt överraskad. En lågmäld och udda vampyrskildring som känn förvånansvärt realistisk (om man nu kan använda ordet i sammanhanget : )…

 4. Jag var och lyssnade på Anna Höglund i går, vars avhandling ju ingår i kurslitteraturen. Tror att hon har ett finger med i kursen också. I alla fall verkade det lovande, hon var en mycket bra föreläsare.

  1. Åh, kul att hon var en bra föreläsare, det bådar gott inför kursen. Jag har inte kikat alls på hennes avhandling ännu, men det är ju iaf ett intressant ämne som har skrivit om.

 5. Åh, jag är fortfarande lite ledsen att jag missade att anmäla mig till vampyrkursen, jag hade ju ändå hört om den redan i vintras.. Jag ser fram emot rapporter från den!

  1. Förhoppningsvis så kommer kursen gå igen, den verkar ju ganska poppis (över 200 antagna) så det är bara att hålla utkik. Kanske kommer den som kvällskurs?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s