Äntligen!

Nu har jag äntligen fått hem John Ajvide Lindqvists ”Lilla stjärna”!
Synd bara att jag har två inlämningsuppgifter som ska in på söndag och måndag, vilket dramatiskt förkortar min tillgängliga lästid. Plus att jag också parallelpluggar till tre tentor som ska genomlidas de närmsta veckorna.

För övrigt undrar jag lite om jag har hamnat på något slags hatlista hos Posten. Många av mina försändelser tar misstänkt lång tid att nå fram (leverans tid 3 dagar blir undantagslöst leveranstid 7 dagar) och i förmiddags mosade brevbäraren ner två bokpaket med så mycket övervåld att postkorgen under brevinkastet lossnade.
Jag funderar nu ut hur jag på bästa sätt ska få brevbäraren att sluta avsky mig, mina otaliga bokpaket till trots. En snäll (och insmörande) lapp på dörren? Ett personligt tackbrev? En kaka?

8 kommentarer

 1. Kakor borde ju funka men tråkigt att det verkar behövas… Själv läste jag ut Lilla stjärna igår och kan inte sluta tänka på den – det kanske kan bli en pausaktivitet mitt i allt pluggande som dessutom kan funka som en morot?

  1. Risken är väl bara att jag fastnar och inte kan sluta sen om jag försöker använda Lilla stjärna som morot… Fast jag behöver ju något att se fram emot när jag brottas med min indexeringsuppgift, så förmodligen kommer jag börja läsa boken redan ikväll. :)

   1. Indexering är ju inte det roligaste så det gäller att ha något riktigt bra att se fram emot när man är klar för dagen. Lycka till med plugget!

    1. Indexering är verkligen inte det roligaste, speciellt eftersom vi knappt fått någon litteratur i ämnet men ändå både har inlämningsuppgift och hemtenta i ämnet.

     Jag har redan läst ut Lilla stjärna, men har fortfarande kvar en massa av uppgiften. Konstigt nog. ;)

 2. Mina brevbärare brukar mosa in paket i brevfacket (vi har sånt där nere i trapphuset) och ibland får jag knappt ut paketen. Är ju enkelt för dom att få in paketen när de öppnar hela luckan, men att få ut dom sen kan vara ganska knivigt. Inte är de hela i alla fall. Och slita halvt ihjäl sig får man göra också. Jag brukar undra hur mycket Posten hatar mig med tanke på alla dessa paket som letar sig hit. Och undrar vad dom tänker… :-)

  1. Jag är van vid att paketet ser helt misshandlade ut när de väl hamnat i postkorgen. Men jag kan ju tycka att om brevbäraren måste ta till övervåld för att pressa in paketet genom brevinkastet – då kanske brevet är för stort för att delas ut? :/
   Ja, jag har också undrat lite vad de tänker. Kanske snackar de skti om oss bibliofiler på rasterna? :O

 3. Men är det posten eller Schenker? För Schenker vill alla ont. Dom säger att dom är så billiga, men så är ju kvaliten därefter också. Tappar bort saker hela tiden och saker kommer inte riktigt fram som dom ska.

  Kaka tror jag på, Alla gånger alltså. Vem skulle inte bli gulleglad av en kaka? Fin snäll lapp och kaka tror jag skulle göra susen. :)

  1. Det här var faktiskt Posten, konstigt nog. För jag håller med om Schenker, där kan det ta hur lång tid som helst att få ett paket. Om de ens dyker upp alls.

   Kaka och snäll lapp på samma gång vore kanske det bästa. Om inte annat så gör jag en hårt arbetande brevbärare glad. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s