True colors

Igår tillbringade jag ett antal timmar med att
1. åka till Ikea och köpa ännu en Billy
2. montera ihop ovan nämnda Billy medan Dogge-katten gör allt för att bli instängd under hyllan/stoppa huvudet mellan hammaren och det jag hamrar på/vara i vägen i allmänhet
3. omorganisera och färgkoordinera hela boksamlingen (som tidigare varit delvis sorterad efter färg, men inte helt och hållet)
4. svära över att jag äger så många böcker som är alltför färgglada för att kunna färgsorteras
5. få väldigt ont i ryggen efter den stora bokmigrationen

Resultatet blev i alla fall mycket tjusigt, måste jag säga. Klart värt ryggontet och allt svärande.
Fotobevis kommer så snart jag det blir lite bättre förutsättningar för inomhusfotografering (dvs dagsljus istället för snöblandat regn).

14 kommentarer

 1. De där mångfärgade böckerna är ju alltid problematiska :) Själv står jag inför projektet att gå igenom hela hyllan (=hyllorna) och lista vad som faktiskt står det. Jag väntar mig att det kommer att ta ett tag…

  1. Ja, det vore väl inte för mycket begärt av formgivarna att hålla sig till en och samma färgskala på bokryggen? Tänk så mycket enklare det skulle vara för estetiskt sinnade boknördar att sortera böckerna snyggt då! ;)

   Jag genomförde det projektet för ett tag sen (att lista allt i hyllorna alltså). Det tog lång tid, men jag är glad att jag tog tag i det, för nu har jag mycket bättre koll på vilka böcker jag har stående i hyllorna.

   1. Det tycker jag är det minsta man kan begära – de borde ta mer hänsyn ;)

    Det står så mycket i de där hyllorna som jag inte har en aning om att man äger så en genomgång behövs verkligen. Det vore ett sätt att hitta böcker att läsa utan att bära hem halva biblioteket varje arbetsdag också…

 2. oj. Jag brukar ju tycka att jag är ganska estetiskt lagd men jag har mina böcker ordnade efter genre och författarens efternamn. Jag önskar nog innerst inne att jag hade ett stort fint bibliotek i mitt hem…

  1. Jag har iofs bara färgkoordinerat skönlitteraturen. Fackböckerna har en egen hylla i ett eget rum och där är det strikt ämnesindelning som gäller! :)

   Jag har haft indelat efter författare förut, men problemet är att jag gärna har pockets på egna rader för att få plats med fler hyllplan, och då faller alltid författarindelningen tyvärr.

 3. Härligt härligt, väntar ivrigt på bildbevis! Men visst, de där mångfärgade omslagen är knepiga, de allra spräckligaste har jag i en egen hylla!

  Åh det är så skönt när man kan köpa ytterligare en bokhylla. Här började väggutrymmet sina så smått :P

  1. Jag har också samlat de spräckligaste omslagen, samt några flerfärgade bokserier (som Harry Potter) i en egen hylla. Tills vidare i alla fall.
   Jag har svårt att bestämma mig för hur jag ska göra med just bokserier – dela upp och sortera efter färg eller hålla ihop och placera i separat hylla?

 4. Nej men inte ska du färgsortera böcker! Det är ju skitfult. Böcker ska vara en obestämd massa som man måste in och titta närmare på. Man ska inte stå där och fundera på om man ska gå till blått eller grönt och titta. Skit i att sortera och bara ställ in dem är mitt tips. En kaosartad bokhylla är alltid snyggast. Nej, du får inte sortera efter höjd heller.

  1. Jag tycker det är snyggt med färgsorterat, jag. Blir mindre rörigt.
   Jag har kört på kaosartat i många år, men trivs mycket bättre med en sorterad hylla. Och separata pocketplan har jag haft länge för att få in maximalt antal böcker i hyllorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s