Två (lite orelaterade) länktips

Hörrni, jag tycker att det är dags för lite länkkärlek i bloggen!

Jag läser inte enbart bokbloggar och jag intresserar mig inte uteslutande för litteratur, trots att jag är en boknörd och bibliofil av rang.

Ett stort intresse som jag sällan skriver om här är tv-spel (vilket de som följer mig på twitter nog har märkt). Att vara gamer och kvinna är inte alltid det lättaste, speciellt när man som jag sällan tar av sig genusglasögonen.
Tove Bengtsson, spelrecensent och vän, har de senaste dagarna rört om ordentligt i spelnördsgrytan med sin recension av ”God of War III” och blogginlägg om samma spel. Läs hennes recension här och blogginlägg här.

Ett annat grymt bra blogginlägg jag måste rekommendera till er är journalisten Julia Skotts inlägg ”Du är ju inte tjock” som finns här. Förbannat bra skrivet!

2 kommentarer

  1. Men LOL på vissa av reaktionerna på Toves texter. Borde blogga om det någon dag, ett jättelångt inlägg håller på att formas i huvudet… ;)

    1. Ja, alltså man blir ju nästan mörkrädd.
      Det mest tröttsamma är ju alla killar som skriver ”det är ju bara ett spel”, och menar att det därför inte går att göra någon djupare analys. Samt de killar som skriver att Tove VILL att kvinnor i spel ska vara dåligt represnterade så att hon får något att gnälla över – deras cirkelresonemang är ju helt bisarra.

      Hoppas på jättelångt blogginlägg då! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s